Caută
Close this search box.

Decizie categorică a instanței germane: 14 ani de închisoare pentru autorul atacului împotriva echipei din Dortmund

Autorul atentatului din aprilie 2017 asupra autobuzului echipei de fotbal din Dortmund, care a avut doi răniți înainte de un meci împotriva clubului din Monaco, a fost condamnat marți la 14 ani închisoare, informează AFP.

Serguei Wenergold, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat pentru o tentativă de crimă de către instanța de la Dortmund. El a avut ideea de a decima echipa Borussia Dortmund pentru ca acțiunile clubului să scadă, el speculând prețul acțiunilor pentru a se îmbogăți.

După 11 luni de judecată, procuratura a cerut închisoarea pe viață, crezând că învinuitul a intenționat într-adevăr să omoare cât mai mulți oameni posibil. El a cumpărat produse financiare de la Borussia de 26.000 de euro, pariind pe o scădere bruscă a prețurilor. Planul său ar fi putut aduce aproape 500 000 de euro, potrivit procuraturii. Apărarea a cerut însă o sentință de mai puțin de 10 ani, argumentând că pârâtul a căutat în primul rând să „sperie” mai degrabă decât să ucidă.

Echipamentele, trei bombe încărcate cu tije de fier, au fost slab poziționate, și au făcut doar doi răniți: jucatorul spaniol Marc Bartra, atins la încheietura mâinii și un polițist ce escorta echipa.

Pentru club, atacul a avut mai multe consecințe negative. Încă șocați, jucătorii au trebuit să joace a doua zi o primă etapă a Ligii Campionilor împotriva celor din Monaco. Ei au fost în cele din urmă eliminați (înfrângerile 3-2 și 3-1), cu impresia că nu au reușit să-și apere șansele în mod corect.

Decizia de a juca jocul atât de repede a provocat, de asemenea, o ciocnire între antrenorul Thomas Tuchel și șeful clubului Hans-Joachim WATZKE, care în cele din urmă demis antrenorul târziu în sezon, în ciuda rezultatelor sportive excelente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri