Caută
Close this search box.

Doliu la Nickelodeon: A murit creatorul SpongeBob SquarePants

Stephen Hillenburg, profesor de biologie, devenit geniul creativ din spatele serialului de animație de succes „SpongeBob SquarePants”, a murit, a anunțat Nickelodeon marți citat de AFP.

Hillenburg, în vârstă de 57 de ani, a murit luni de SLA, cunoscută și sub numele de boala lui Lou Gehrig, au spus asociații. El a creat seria „Nickelodeon”, lansată în 1999, care a povestit despre aventurile unui burete galben și despre prietenii săi din orașul Bikini Bottom din adâncurile Oceanului Pacific. Atrăgând instant copii, familiile lor și studenții, s-a transformat într-un fenomen global de licențiere și comercializare, câștigând premii și fiind difuzat în mai mult de 60 de limbi, inclusiv în Azerbaidjan.

„El a fost un prieten iubit și un partener de creație de mult timp pentru toți cei de la Nickelodeon, iar inimile noastre se duc la întreaga familie”, a spus rețeaua. „Steve a umflat SpongeBob SquarePants cu un simț unic al umorului și inocenței care a adus bucurie generațiilor de copii și familiilor de pretutindeni”. „Caracterele sale originale și lumea din adâncul Bikini vor dura mult timp ca o reamintire a valorii optimismului, prieteniei și puterii nelimitate a imaginației”, a adăugat acesta.

„Filmul SpongeBob SquarePants” din 2004 a continuat să încaseze venituri mai mult de 140 milioane de dolari în întreaga lume, cu vocea împrumutată de la Scarlett Johansson și Alec Baldwin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri