Caută
Close this search box.

Dragnea şi Tăriceanu îl ameninţă din nou pe Iohannis cu sesizarea la CCR

dragnea

Liderul ALDE spune că, legal, președintele Iohanns poate fi reclamat la Curtea Constituțională, după ce șeful statului a refuzat două remanieri și două propuneri de numire de miniștri.

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) susține că, după ce Klaus Iohannis a refuzat două remanieri și două propuneri de numire în funcție a unor miniștri, se poate face în mod cert o sesizare la Curtea Constituțională, dar nu vrea să anticipeze ce va face premierul Viorica Dăncilă.

„Dacă dl. Iohannis își respectă prerogativele Constituționale, treaba e în regulă. Dacă nu le respectă, în ceea ce privește nominalizările făcute de prim ministru și decretele de numire, atunci se poate face în mod cert o sesizare la Curtea Constituțională. Dar eu nu vreau să anticipez că vom face o sesizare pentru că nu știu ce va face premierul Dăncilă. N-am apucat să vorbesc cu dânsa. Nu știu dacă a trimis propunerile sau dacă s-au hotărât. S-ar putea ca toată această chestiune să se rezolve mai repede. În loc să avem o întreagă salată s-ar putea să n-avem nimic”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că l-a rugat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să vină la Comitetul Executiv Naţional al PSD pentru a spune care este calea de urmat în cazul refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a accepta numirea a doi miniştri.

„L-am rugat să vină ca să ne lumineze, să ne spună care e calea de urmat în această situaţie inedită”, a spus Dragnea înainte de începerea şedinţei CExN, întrebat de ce a venit Tudorel Toader la şedinţa partidului.

Întrebat dacă PSD va reclama un conflict constituţional, Dragnea a precizat că „de aia avem ministru al Justiţiei foarte bun”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a aprobat remanierea guvernamentală, el prezentând lista miniştrilor pentru care a semnat decretul de numire în funcţie, din care lipsesc propunerile pentru Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor, în speţă Ilan Laufer şi Lia Olguţa Vasilescu, despre care şeful statului a spus că sunt nepotrivite şi vor fi refuzate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri