Caută
Close this search box.

Editia a XIIIa a Festivalului de Muzica Veche din Bucuresti

Daca muzica veche are traditie si educatie in acest spirit de zeci de ani in zona Transilvaneana, de 13 ani Festivalul de Muzica Veche aduce publicului bucurestean interpreti prestigiosi si partituri ale secolelor XVI-XVIII pentru a (re)descoperi frumusetea auditiva si vizuala a acelor vremuri.

Primul concert este programat in această seară, la ora 19:00, în Sala Sympozium a Bibliotecii Naționale a României si este dedicat compozitorului François Couperin, la 350 de ani de la nasterea sa. Grupul „Le Poème Harmonique” condus de Vincent Dumestre, sopranele Déborah Cachet și Brenda Poupard, Sylvia ”Abramowicz – la viola da gamba și Camille Delaforge, la clavecin și orgă vor sustine partitura cea mai cunoscuta a lui Couprin -„Leçons de Ténèbres” –   si alte lucrări religioase ale barocului francez tarziu.

Urmatoarele concerte programate in zilele de 27, 29 Noimebrie si 5,6,8 si 9 Decembrie sunt sustinute de ​ ansamblul „Capella​ Cracoviensis​” și ​Jan Tomasz Adamus​, ​Emillio Villalba și Sara​ Marina,​ Ketil​ Haugsand​, Raluca Enea și grupul trei parale si cu siguranta vor aduce iubitorilor acestei muzici placerea auditiei timbrelor de clavecin, viola da gamba, a vizionarii dansului de epoca si a minunatelor catifele si dantele ale vesmintelor de la curtile regale. Mai multe informatii despre program, locatii si ore pe site-ul https://earlymusic.ro/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri