Caută
Close this search box.

Elmar Brok, cel mai vechi parlamentar european, cere activarea articolului 7 pentru România

elmar brok

„Cer social-democraţilor să ia serios în considerare posibilitatea ca noi, Parlamentul European, să declanşăm împotriva României procedura prevăzută de Articolul 7”, a spus Elmar Brok pentru Welt am Sonntag.

„Ar fi un pas important înainte dacă România ar pune în aplicare recomandările noastre în domeniul apărării statului de drept şi al anticorupţiei”, a spus, la rândul său, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, care cere autorităților de la București să renunțe la modificările privind legile justiției.

Articolul 7 din Tratatul UE este procedura cea mai radicală de sancţiuni existentă împotriva unui stat membru.

Calificat adesea drept armă nucleară instituţională, Articolul 7 poate duce în cele din urmă la o suspendare a anumitor drepturi ale unui stat membru, în special al dreptului său de vot în Consiliul UE, organism în care cei 28 de membri definitivează legislaţiile europene.

Presa internaţională reia pe larg constatarea lui Klaus Iohannis că România nu e pregătită de fapt să preia preşedinţia Uniunii Europene, de la 1 ianuarie.

O îngrijorare în plus pentru liderii europeni, care altfel spun tot mai des că situaţia statului de drept din România e şubredă.

Europarlamentarul german Elmar Brok merge chiar mai departe și îi avertizează pe social-democraţii europeni că ar trebui să ia în serios posibila activare a Articolului 7, măsură extremă decisă până acum doar în cazul Poloniei şi Ungariei.

Un răspuns

  1. Mai, pitigoi ratat si prost ca noaptea ce spre ziua suie…, nu ai dreptul sa vorbesti despre natia mea in acest mod jignitor. Si eu ti-as articula vreo 7 recomandari si ti-as suspenda,macar dreptul la a „ghilabadi” cand esti „manga” si ti-as permite accesul dor pe baza „ucaz”, scris de un medic dupa ce ai iesit (in sfarsit) de la dezalcolizare.
    Rusinea aia europeana, care este inca cancelar, muta la evenimentul de mai ieri de la Paris, inexistenta acolo precum „marea Germanie” (Germania care greseste si staruie in greseala, dupa ce Obama i-a lasat acestei femele fraiele Europei, superficiala, aproape neputincioasa), inexistenta si pentru natia ei si rea prin interpusi „vocali” pentru tari precum Romania.
    Madame Merkel, nu ai incheiat cu capitolul nazist (atentie Bibi), pana nu ai trimis la un nou Nuremberg toti asasinii si tradatorii de tara (oricare ar fi ea), aproape nazisti, aproape SS, aproape mai presus de „deuschland uberales”, morti vii care la domiciliul lor seamana doar mirosul fetid al putrefactiei si fara nici o legatura cauzala cu democratia (acea teorie niciodata aplicata) si fereasca sfantul, cu statul de drept (care nici nu a putu fi identificat si definit de prea multele toalete de la UE).
    Sincer, cred ca Germania prin ultimele ei prestatii, ar trebui sa fie exclusa din UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri