Senatorii nu văd o problemă în faptul că oameni condamnaţi la ani grei de închisoare, pentru infracţiuni violente, vor putea deţine arme letale. Tocmai au votat legea.

Potrivit modificărilor votate azi, doar cine e condamnat definitiv la închisoare pe viaţă nu îşi poate cumpăra o armă letală.

„Vorbim despre criminali, despre tâlhari, violatori şi despre chiar cămătari, de exemplu, care mai mult ca sigur vor folosi acest context legislativ favorabil lor ca să poată să fie şi mai violenţi în săvârşirea infracţiunilor”, spune Cosmin Andreica, lider de sindicat Europol.

Preşedintele Comisiei de Apărare din Senat nu îşi asumă însă nimic, potrivit digi24, nici măcar faptul că a iniţiat şi a votat modificarea legii.

„Nu l-am făcut eu, dar nu-mi aduc aminte care este, dar ştiu că s-a discutat ceva. Amendamentul 14. Da, probabil, s-a discutat ceva despre cei care sunt condamnaţi pentru infracţiuni cu violenţă”, îşi aminteşte cu greu Liviu Brăiloiu, senator PSD.

Documentele oficiale publicate pe site-ul Senatului îl contrazic însă pe senatorul PSD, care nu recunoaşte nici amendamentul care prevede că, pentru autoapărare, pot fi folosite şi arme letale.

Liviu Brăiloiu, senator PSD: „Au rămas aceleaşi. Acolo a fost o greşeală de redactare. De autoapărare sunt armele cu gaze sau cauciuc”.

Şi de această dată, documentele arată cu totul altceva.

Senatorii au fost de acord şi să fie eliminată obligativitatea cursului de instruire pentru cei care vor un permis de port armă.

„Îi dai o armă în mână unui tânăr şi aşa nu se mai face armata. Măcar aveau noţiunile de bază. În momentul de faţă, conform legii, o persoană poate să aibă doar două astfel de arme. Politicienii vor să elimine orice fel de limită în acest sens. Cât despre muniţie, noua lege vrea să crească numărul de cartuşe pe care o persoană poate să-l deţină de la 50 la 100”, dezvăluie Valentin Palade, specialist arme, citat de digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.