Caută
Close this search box.

Incendiile din California: Trump a vizitat statul devastat

Președintele american Donald Trump a sosit în California pentru a studia rezultatele pericolului cel mai letal și mai distructiv din istoria statului, informează BBC.

„Camp Fire”, din nordul Californiei, a ucis cel puțin 76 de persoane. Mai mult de 1.200 de persoane au fost raportate dispărute, deși oficialii spun că cifra ar putea fluctua.

Vorbind în orașul Paradise, Trump a descris scena ca fiind „tristă” și a revizuit afirmația sa în disputa că gestionarea săracă a pădurilor era de vină. „Trebuie să întreținem gestiunea și vom lucra și cu grupuri de mediu, cred că toată lumea a văzut lumina”, a spus el. „Nu cred ca vom avea din nou acest lucru în această masură”, a adaugat el. Experții au subliniat faptul că vremea, schimbările climatice și schimbările populației sunt cauze mai mari ale incendiilor.

În afară de „Camp Fire”, pompierii se confruntă, de asemenea, cu alte câteva incendii, inclusiv incendiul „Woolsey” lângă Los Angeles, care a revendicat cel puțin trei vieți. Și în plus la acest dezastru, zeci de oameni s-au îmbolnăvit la adăposturi de norovirus, iar calitatea aerului din nordul Californiei a fost evaluată ca fiind cea mai gravă din lume.

Ploaia puternică este prognozată săptămâna viitoare, care ar putea potoli flăcările, dar, de asemenea, va aduce alunecări de teren și inundații pe dealurile desprinse de vegetație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri