Caută
Close this search box.

Investigaţiile cu privire la atentatele de la Charlie Hebdo, Montrouge şi Hyper cacher din ianuarie 2015, încheiate

Judecătorii de instrucţie însărcinaţi cu ancheta privind atentatele jihadiste de la Charlie Hebdo, Montrouge şi Hyper cacher, în ianuarie 2015, au notificat luni părţile cu privire la încheierea investigaţiilor, a declarat marţi o sursă judiciară, confirmând o informaţie dezvăluită de France Inter, pentru AFP.

In total 15 persoane – majoritatea în detenţie provizorie – sunt inculpate în ancheta cu privire la aceste atentate, soldate cu 17 morţi.

Parchetul Parisului urmează să formuleze, într-o lună, cereri cu privire la o eventuală trimitere în faţa unor curţi cu juri, înainte ca judecătorii să ia o hotărâre finală.

În cursul unei reuniuni de informare a părţilor civile, la sfârşitul lui septembrie, magistraţii antiterorişti şi-au anunţat intenţia de a-şi încheia rapid ancheta, în perspectiva unui proces de trei luni, în 2020.

Ei au evocat identificarea unui posibil comanditar şi rolul central al unuia dintre suspecţi, a cărui inculpare a fost agravată cu privire la ”complicităţi în asasinate teroriste”.

Aceste atacuri au fost primele într-un val de atentate islamiste fără precedent, soldate cu 246 de morţi în Franţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri