Caută
Close this search box.

Lia Olguța Vasilescu, în 2004, după 13 ani de PRM, tuna și fulgera împotriva traseismului politic. Apoi a trecut la PSD

olguţa vasilescu

În anul 2004, actualul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, tuna și fulgera împotriva traseismul politic. Trei ani mai târziu trecea, fără probleme, de la PRM la PSD, bănuind, probabil, sfârșitul politic inevitabil al fostului său șef și mentor, Corneliu Vadim Tudor. Și uitând de traseism.

Lia Olguța Vasilescu (44 de ani) a fost unul dintre cei mai importanți membri ai Partidului România Mare (PRM), partidul înființat și condus de Corneliu Vadim Tudor. Ea a făcut parte din PRM încă din anul 1991, anul înființării. Ceva mai târziu a fost liderul organizației de tineret din PRM. iar mai apoi a evenit purtătorul de cuvânt al partidului (2000-2004). După 16 ani de PRM, în decembrie 2017, Vasilescu a trecut fără probleme la PSD, aflându-se în foarte bune relații cu președintele pesedist de atunci, Mircea Geoană, care a invitat-o cu eleganță în ”barca” sa.

Ei bine, revenind puțin în trecut, să notăm că, în 2000, actualul ministru al Muncii intra în Parlament de pe listele PRM. Într-una din ultimele sale sale luări de cuvânt din acel mandat (septembrie 2004), Lia Olguța Vasilescu susținea cu forță și conviingere că „este absolut firesc ca şi deputaţii şi senatorii care migrează la alte formaţiuni politice să-şi piardă mandatul de parlamentar”.

„Partidul România Mare consideră că acceptarea migraţiei aleşilor locali de la o formaţiune la alta, fără sancţiunea pierderii funcţiei publice deţinute, reprezintă o sfidare a electoratului şi o nefastă încurajare a oportunismului politic. … Acest veritabil fenomen de masă a fost determinat de constrângeri şi presiuni politice şi economice care, de cele mai multe ori, încălcau flagrant cadrul legal…Din aceste considerente, PRM a susţinut încă din anul 2000 că este imperativ ca aleşii locali care părăsesc formaţiunea politică pe listele căreia au fost aleşi să-şi piardă, în mod automat, funcţia publică.

Noi am susţinut… că este absolut firesc ca şi deputaţii şi senatorii care migrează la alte formaţiuni politice să-şi piardă mandatul de parlamentar.…

Partidul România Mare îşi reafirmă sprijinul său necondiţionat pentru orice proiect legislativ care ar interzice migraţia aleşilor locali şi a parlamentarilor, această veritabilă „transhumanţă oportunistă” care compromite principiile fundamentale ale democraţiei şi ale statutului de drept”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri