Potrivit Poliției Române, un număr de 36.245 de fapte de violență în familie au fost sesizate pe parcursul unul an. Printre ele, violul, agresiunile sexuale, vătămarea corporală, incestul, chiar și omorul. 

Conform acelorasi date, dacă în 2017, numărul de fapte sesizate a fost de 36.245, anul acesta au ajuns, în 10 luni, la 32.696.

Doar 4% dintre faptele de violență au ajuns în instanță, 1.491 de agresori au fost inculpați și trimiși în judecată. 26% dintre omoruri au avut loc în familie. 862 de persoane au fost violate, 181 în familie. Cele mai multe victime au fost femei și copii. Fără plângerea prealabilă, polițiștii nu pot deschide dosar penal.

Citește și: Nu mai pupăm duș europan

În realitate, numărul cazurilor poate fi mult mai mare, dar multe victime aleg să tacă. Din teama de a se expune, pentru că le este frică de agresor sau pentru că nu mai văd o soluție în ajutorul pe care l-ar putea primi de la autorități. Multe cazuri de viol se pierd între spital și Institutul Național de Medicină Legală, unde sunt prelevate probele biologice, fără de care agresorul nu poate fi tras la răspundere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.