Caută
Close this search box.

Rareș Bogdan și demascarea lui Ludovic Orban

Rares Bogdan

Luni seară, Ludovic Orban a fost demascat.

În emisiunea lui Rareș Bogdan, la Realitatea TV, liderul politic a avut un limbaj de mahala folosind la adresa miniștrilor PSD expresii precum: „papagalul zilei”, „fazan jumulit, împușcat dar nu prea tare”, ”în viață e bine să nu lingi acolo unde ai scuipat”, ”toți ăștia aduși de la coada vacii” și putem continua la nesfârșit.

Jurnalistul Val Vâlcu a arătat cum s-a demascat Ludovic Orban.

Limbaj agresiv

Înainte de toate, escaladarea limbajului agresiv nu ajută la nimic, doar contribuie la toxicitatea din politică, la acest aer irespirabil, la radicalizare. Să nu uităm că Ludovic Orban era cel care spunea: ”Vreau să văd fiecare lider judeţean cum dă cu parul în preşedintele Consiliului Judeţean PSD, în primarul PSD, în prefectul PSD, în toţi şefii de deconcentrate”. Cu parul!

Dincolo de limbaj, Ludovic Orban arată că PNL nu are niciun plan de acțiune. Klaus Iohannis a zis, recent, că România nu este pregătită pentru preluarea președinției UE, acesta fiind, în opinia sa, încă unul din motivele pentru care actualul guvern trebuie înlocuit.

Era de așteptat ca după ce președintele a ”justificat” moral debarcarea cu atacuri extrem de puternice, PNL să se mobilizeze și, printr-o acțiune rapidă, să dea jos guvernul. Timpul presează foarte mult, ne așteaptă un an cu calendar european în România, motiv pentru care PNL ar fi trebuit să facă deja negocieri, să fi stabilit formula viitorului Executiv. Acest lucru ar fi presupus înțelegeri cu parlamentarii din majoritate pe care să-i disloce către opoziție și înțelegeri cu partidele celelalte pentru o formulă de guvernare. Planul ar fi trebuit să cuprindă inclusiv locurile de miniștri pentru guvernul din umbră, astfel încât lucrurile să se miște foarte rapide.

Flecăreală

Dar ce a făcut Ludovic Orban? Abundență de cuvinte inutile, vorbărie, flecăreală, atacuri la adresa parlamentarilor PSD, acuzații la adresa UDMR și ALDE, jigniri despre miniștri. În loc să treacă la acțiune, doar aruncă vorbe. Acest lucru este un semnal clar că nu poate schimba Guvernul Dăncilă, a mai spus jurnalistul Val Vâlcu. Nu poate, dar nici nu este pregătit și așteaptă să se erodeze PSD la guvernare, să câștige PNL președinția și, poate, cu un președinte reconfirmat, să preia puterea în an preelectoral, înainte de termen.

Acum îi convine să facă mult zgomot și nimic în plan politic pentru că nu este pregătit să preia guvernarea. La această oră, trebuia să tacă și să facă, să aibă întâlniri secrete, să împartă funcții în ministere, să facă strategii etc.

Emisiunea de luni seară în care l-a invitat Rareș Bogdan la Realitatea TV este semnalul clar că nu a facut nimic și nu va depăși poziția de talk show, nu va trece și la fapte. Concluzia este simplă: Ludovic Orban, demascat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri