Caută
Close this search box.

Rusia, Turcia și Iran se întrunesc la Astana pentru o nouă rundă de negocieri privind Siria

Anterior, în capitala Kazahstanului, au avut loc nouă runde de negocieri pentru a rezolva situația din Republica Arabă, informează TASS.

O întâlnire internațională în Astana, pentru a rezolva situația din Siria, va avea loc în perioada 28-29 noiembrie, a declarat reporterilor ministrul de Externe al Kazahstanului, Kairat Abdrakhmanov. „Statele-garant al «procesului de la Astana» – Federația Rusă, Republica Turcia și Republica Islamică Iran – au convenit să organizeze următoarea, cea de-a unsprezecea întâlnire internațională la nivel înalt cu Siria, în cadrul «procesului de la Astana», în perioada 28-29 noiembrie, în capitala Kazahstanului”, a spus Abdrakhmanov.

Potrivit lui, întâlnirea este planificată „în format tradițional, cu participarea delegațiilor din țările-garant, guvernul Republicii Arabe Siriene, opoziția armatei siriene, de asemenea sunt invitați observatorii – ONU și Iordania”.

În Astana, au avut loc nouă runde de discuții pentru a rezolva situația din Siria. Principalul rezultat al întâlnirilor din capitala Kazahstanului a fost crearea zonelor de escaladare, ceea ce a redus semnificativ nivelul violenței în țară. Ultima ședință în „format Astana” la nivel înalt a avut loc la Soci, în perioada 30-31 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri