Caută
Close this search box.

Tablou apocaliptic în California: Numărul victimelor crește până la 25

Numărul morților, victime ale incendiilor din California, a crescut la 25, potrivit oficialilor citați de BBC.

Acest anunț vine după ce au fost descoperite alte 14 trupuri în sau în apropierea orașului Paradise, în nordul statului, aducând numarul de morți confirmați acolo la 23. Alte două victime au fost identificate în sud, lângă Malibu. Aproximativ 250.000 de persoane au fost forțate să-și părăsească casele pentru a evita trei explozii majore în stat.

Între timp, președintele Donald Trump a atras furie spunând că managementul forestier slab este responsabil pentru incendii.

Focul mistuitor a început să se răspândească joi prin Butte County, iar pompierii nu au avut puterea să-l oprească, distrugând orașul Paradise. Un alt incendiu a intrat vineri pe malul sudic al insulei Malibu și s-a dublat în dimensiune. Acest foc, cunoscut sub numele de Woolsey, acoperă acum o suprafață de 28.000 de hectare.

Meteorologii au avertizat că condițiile vremii nu sunt de partea oamenilor și vor fi periculoase și săptămâna viitoare, dar pompierii speră să profite de o domolire a vântului și să preia controlul focului.

Până sâmbătă, incendiile au mistuit 40.500 de hectare și era controlat în proporție de doar 20%. Șefii de incendiu estimează că va dura aproximativ trei săptămâni pentru a-l controla complet. Incendiul a început joi în Pădurea Națională Plumas, la nord de Sacramento, și a cuprins rapid orașul Paradise. Locuitorii au fugit și mai mult de 6.700 de case și afaceri au fost distruse, făcând focul cel mai distructiv din istoria statului. Flăcările se mișcau atât de repede încât unii trebuiau să-și abandoneze mașinile și să scape din oraș pe jos.

Oficialii de incendiu au emis, de asemenea, anunțuri de evacuare pentru părți din Chico, un oraș de 93.000 de locuitori la nord de Sacramento.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri