Caută
Close this search box.

Uniunea Europeană suspendă oficial ajutorul financiar pentru Republica Moldova

Parlament European

Uniunea Europeană urmează să-şi suspende oficial asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova, a anunţat marţi şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Peter Michalko.

Programul de 100 de milioane de euro este doar îngheţat, dar din cauza derapajelor antidemocratice ale autorităţilor şi a stagnării reformelor în mai multe domenii, asistenţa va fi suspendată în mod oficial până când Republica Moldova va înregistra realizări, potrivit Radio Chişinău. citat de Agerpres.

În cadrul unui forum anual privind integrarea europeană organizat marţi la Chişinău, Peter Michalko a declarat că UE aşteaptă rezultate concrete în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt, inclusiv pedepsirea celor vinovaţi de fraudă bancară din 2014.

Republica Moldova urma să primească 100 de milioane de euro din partea UE, dar asistenţa financiară a fost blocată, în special, din cauza modificării sistemului electoral, în pofida recomandărilor instituţiilor europene şi a invalidării alegerilor pentru funcţia de primar al Chişinăului, câştigate de liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri