Fostul premier Victor Ponta, lider al formațiunii Pro România, consideră că în România are loc „o distrugere” a Justiţiei şi că va fi nevoie de mulţi ani pentru refacerea ei.

„Această distrugere a Justiţiei făcută în 2018 ne va costa enorm pe toţi cei care vrem să trăim în continuare în România (şi nu în Brazilia sau Costa Rica). Ne vor trebui mulţi ani să reparăm ce am stricat acum!’, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Acesta a precizat că este absolvent al Facultăţii de Drept din Bucureşti, a fost magistrat, avocat şi deputat, membru în Comisia juridică, dar că nu înţelege „absolut nimic” din modul în care se fac şi se aplică legile în anul 2018 în România.

„Justiţia este o parte a mecanismului public fără de care nicio societate nu poate funcţiona. Există sisteme de justiţie mai mult sau mai puţin eficiente, mai mult sau mai puţin democratice, mai mult sau mai puţin independente sau nu. Dar aşa haos cum a fost produs în anul 2018, în România, nu a existat niciodată, nicăieri!”, a opinat fostul premier.

În sprijinul acestei afirmaţii, Ponta a explicat că Guvernul a modificat prin ordonanţă de urgenţă legile Justiţiei „făcute timp de un an în Parlament”, că CCR a decis că judecătorii Curţii Supreme „aplică greşit o lege încă din 2014 (deşi la CCR, din 9 membri actuali, unul singur a fost judecător) sau că Ministrul Justiţiei şi procurorul general „se bălăcăresc la televizor, pe Facebook şi direct în CSM”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.