Caută
Close this search box.

Simona Halep, triumf total, a jucat și a câștigat cel mai frumos meci al anului

Oficialii tenisului feminin de la WTA au desemnat cel mai frumos meci al anului. Acesta este cel din semifinalele Australian Open, primul turneu de Grand Slem al anului.

Halep a fost protagonist meciului anului din tenisul feminine. A învins-o pe Angelique Kerber cu scorul de 6-3, 4-6, 9-7, şi s-a calificat pentru prima dată în finala Austrlian Open. Halep a salvat două mingi de meci, înainte a de fructifica a patra minge de finală, după după două ore şi 20 de minute de joc.

„Ciocnirea titanilor”, a prefaţat site-ul oficial al WTA înfruntarea dintre Halep şi Kerber de atunci şi cele două jucătoare au respectat aşteptările, cu o luptă dură, intensă, pentru locul din ultimul act al turneului australian. A fost un joc de înaltă calitate, prin risipa de energie, prin tensiunea ce a atins cote maxime, care au ridicat în picioare spectatorii de pe Rod Laver Arena şi i-au ţinut cu sufletul la gură.

Un meci între cele mai în formă jucătoare din circuit, în acest an, rapide, dispuse la efort şi cu lovituri aproape complete.

Partida a avut în prima parte un ritm alert, de tenis „bliţ”, imprimat de Simona Halep, apoi s-a trecut la lupta corp la corp, cu schimburi şi ghemuri lungi, în care Kerber s-a simţit mai bine. Învingătoare urma să fie însă sportiva cu cea mai bună condiţie fizică şi cel mai bun psihic: Simona Halep. Decisivul a fost monumental, Simona împunându-se cu 9-7. În finală, Halep, locul I WTA, era învinsă, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri