Caută
Close this search box.

Anca Jurma este nemulţumită. Stare de tensiune maximă la DNA

anca jurma

”Îmi răsună și acum în urechi discuția de la restaurant, de lângă mine, cu ăștia doi care făceau afaceri cu primăria și ziceau: stai liniștit că DNA-ul a murit, procurorul general e în evaluare”, spune șefa interimară a DNA, Anca Jurma, într-o discuție cu un subaltern, procuroarea Florentina Mirică.

Cei doi magistrați discută despre atmosfera generală din DNA, iar din dialoguri rezultă că există o stare generală de demobilizare. Procurorul Mirică susține la un moment dat că ”nu s-a mai pus problema să scoatem dosare. S-a pus problema să scădem stocul, nu să facem anchetă”, iar șefa interimară a DNA răspunde exasperată că le-a cerut procurorilor ”să facă dosare, ce Dumnezeu!”.

Anca Jurma deplânge apoi lipsa de curaj a procurorilor ”Ei! Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii! Cum îi vezi: oileu!”

Dialogul a avut pe 29 octombrie 2018, iar înregistrarea se află în posesia redacției G4Media.ro. După discuția cu Jurma, pe 9 noiembrie, șeful interimar al Secției I din DNA, procurorul Dănuț Volintiru, a infirmat și clasat rechizitoriul lui Mirică referitor la modul în care au fost utilizate fondurile operative ale serviciului secret din Ministerul de Interne. După închiderea dosarului, procuroarea Mirică a plecat din DNA și s-a transferat la Parchetul Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri