Caută
Close this search box.

Cucerirea capitalei prin cultura

Acesta este programul sustinut de artisti din Transilvania care prin trei evenimente extraordinare aduc bucurestenilor puterea si valoarea artei faurite si nascute in aceasta zona a tarii.

Proiectul Cucerirea Capitalei prin Cultură a inceput pe 11 Decembrie cu Expoziția BN CONNECTIONS care pana la 20 Decembrie a oferit vizitatorilor peste 1000 de lucrări de pictură, sculptură, grafică, ceramică, fotografie și artă video

Din 18 decembrie 2018, începând cu 18:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (Calea Grivitei nr. 64-66) a gazduit Concerul de muzică tradiţională susţinut de grupuri de colindători din localităţile Şieuţ, Poiana Ilvei, Sângeorz Băi şi colindători de pe Valea Ţibleşului si Expoziţie de creaţie ţărănească: zadii şi ceramică.

In aceasta seara, 28 Decembrie, ora 19,00 in impunatoarea sala a Ateneului Roman  valorosii membri din Noua Orchestră Transilvană au ocazia de a fi ascultati de publicul meloman bucurestean. Sub bagheta cunoscutului dirijor David Crescenzi, arii de opera vor rasuna si Adela Zaharia – soprană; Ştefan Pop – tenor; Zoltan Nagy – bariton; Alin Anca – bas se intorc „acasa” pentru a darui romanilor munca si valoarea lor recunoascuta pe scenele din intreaga lume. Soprana Adela Zaharia şi tenorul Ştefan Pop sunt amândoi laureaţi ai Marelui Premiu „Operalia”, concurs prezidat de Placido Domingo iar basul Alin Anca este solist al Operei din Hamburg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri