Caută
Close this search box.

Dosarul Hexi Pharma ajunge în instanţă. Prejudiciul depăşeşte 9 milioane de lei

Hexi Pharma

Dosarul Hexi Pharma a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Un fost director de la Hexi Pharma l-ar fi ajutat pe Dan Condrea să spele 2,2 milioane de euro şi 9,5 milioane de lei.

Banii ar fi ajuns în conturile unor firme off-shore din Cipru, controlate de fostul patron al companiei producătoare de dezinfectanţi, se arată în comunicatul DNA

„În perioada iulie 2013 – decembrie 2015, inculpatul Panaitescu Miron Victor l-a ajutat pe administratorul SC Hexi Pharma CO SRL (în prezent decedat) (n.r. – este vorba de Dan Condrea) să disimuleze originea ilicită a sumelor de 2.275.672,19 euro şi 9.875.717,45 lei, obţinute de acesta din urmă ca urmare a săvârşirii infracţiunii de delapidare.

În acest sens, între societăţile administrate de inculpatul Panaitescu Miron Victor şi două firme din Cipru controlate de administratorul S.C. Hexi Pharma CO SRL, au fost încheiate mai multe contracte fictive de prestări servicii.

Ulterior, o parte din aceste sume de bani au fost retrase direct de la ATM-uri, iar restul au fost transferate în conturile unor societăţi de unde au fost la fel retrase în numerar, de administratorul S.C. Hexi Pharma CO SRL”.

Acesta este al doilea dosar în care este implicată compania Hexi Pharma, primul fiind cel de înşelăciune, în legătură cu distribuirea dezinfectanţilor în spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri