Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat sâmbătă violenţa disproporţionată a autorităţilor franceze faţă de particpanţii la protestele vestelor galbene, remarcând că dezordinea doneşte pe străzi şi precizând că urmăreşte situaţia cu preocupare.

El a apreciat că Europa a eşuat în ceea ce priveşte democraţia şi drepturile omului, conform Le Figaro. De asemenea, a mai afirmat că lucrurile care se întâmplă arată că nu migranţii sau musulmanii, ci propriii cetăţeni zdruncină securitatea Europei, conform Anadolu.

El susţine că dezaprobă atât haosul creat de protestatari, cât şi utilizarea disproporţionată a forţei împotriva acestora şi a adăugat că urmăreşte situaţia cu preocupare.

„Dezordinea domneşte pe străzile a numeroase state europene, începând cu Parisul. Televiziunile, ziarele abundă de imagini cu maşini incendiate, de riposte dintre cele mai violente ale poliţiei împotriva manifestanţilor”, a declarat preşedintele turc.

„Priviţi puţin ceea ce fac poliţiştii celor care criticau poliţiştii noştri!”, a afirmat Erdogan, care consideră că Europa „a eşuat în privinţa democraţiei, statului de drept şi libertăţii”.

Conform Anadolu, preşedintele turc a mai afirmat că securitatea şi bunăstarea Europei nu sunt zdruncinate de musulmani sau de migranţi, ci de propriii cetăţeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 6 =