Caută
Close this search box.

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste “B.Loved”, ecouri la final de ediţie

“Veniţi la festival, veniţi să vă bucuraţi de o selecţie de filme impecabil alese ( directorul artistic Marin Vladimir este şi selecţionerul ), vă recomand să acceptaţi, în prag de sărbători, acest cadou oferit cu generozitate de organizatori! Veniţi la cinema, la spectacole, concrete, ateliere artistice…Intrarea este liberă!” Acesta era îndemnul pe care îl adresam spectatorilor înaintea începerii celei de-a doua ediţii a Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste B. Loved desfășurat în perioada 3 – 7 decembrie la București, în Happy Cinema din Liberty Mall și la Teatrul Excelsior. În fiecare zi, conform programului, publicul a vizionat filme de matinal, special dedicate copiilor, a participat la un spectacol al Teatrului Excelsior  „MissourySky” de Victor Morozov, pus în scenă de tânăra regizoare Silvia Roman (interpreţi tinerii actori Andreea Hristu și Dan Pughineanu) şi cinci filme de colecție pentru audiență generală – ”Romeo și Julieta” al lui Franco Zeffirelli, ”Mic dejun la Tiffany”, cu Audrey Hepburn, ”Pacientul Englez” – de nouă ori premiat cu Oscar, precum și filmele românești ”Felix și Otilia” în regia lui Iulian Mihu și ”O vară de neuitat” regizat de Lucian Pintilie.

Atelierele educative pe teme legate de istoria cinematografiei și a televiziunii, atelierele creative de desen și prepararea figurinelor din ciocolată fără zahăr, au conferit o notă distinctă acestui eveniment socio-cultural. Concertele din deschiderea festivalului – muzică folk, susținute de Andrei Păunescu și invitații săi Magda Pușkaș, Vanghele Gogu, Cristian Buică, Maria Maria – și din gala de închidere a festivalului – corul de copii ”Sunetul muzicii”, au reușit să  să entuziasmeze publicul de toate vârstele.
Atelierele de preparare a ciocolatei fără zahăr și cel pentru machiajul de film au fost în topul preferinţelor. Cu puțină ceară,  colorant din sirop de porumb și cu mult talent, Luiza Ionescu, a reușit, în doar câteva minute, să machieze trei copii cu ”răni de film”, spre admiraţia totală a participanţilor.  “Un zâmbet …în schimbul unui portret “ semnat de artiștii Mariana Pachis și Mihai Pînzaru PIM, care au coordonat atelierele de desen.

În cadrul Galei de închidere ”B.Loved”, criticii de film prezenți pe întreg parcursul Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste Ileana Dănălache și Călin Stănculescu  au apreciat calitatea artistică a evenimentului iar directorul artistic și selecționerul festivalului, Marin Vladimir, a făcut o urare specială pentru ”B.Loved”: ”Ne aflăm într-o situație pe care Caragiale o denumea astfel: nu mai poți să te miști de talente și artiști. Asta vă doresc și eu!”. Invitat la gala finală, primarul sectorului 5, Daniel Florea a fost premiat de ”B.Loved” pentru implicarea și susținerea evenimentelor culturale. Menționăm că printre organizatorii Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste ”B.Loved” s-au aflat Primăria Sectorului 5 și Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, alături de CNC – Centrul Național al Cinematografiei și Asociația Pro Familia.Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste ”B.Loved” a acordat o distincție Teatrului Excelsior din București pentru implicarea în acte caritabile prin artă. De asemenea, un premiu ”B.Loved” a primit şi profesoara Cristina Manoliu Săvulescu, coordonatoarea grupului vocal de copii ”Sunetul muzicii”, pentru efortul deosebit de a promova tinerele talente încă de la vârste fragede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri