Dacă alege să pună punct actualului contract din Turcia, ar putea deveni de departe cel mai bine plătit antrenor român al momentului. Și nu numai dn fotbal ! Jurnaliștii chinezi de la Kaixian scriu că Mircea Lucescu, chiar și la cei 73 de ani ai lui, are o ofertă foarte clară, dar nu au oferit şi numele clubului care este dispus să plătească bani grei, cu foarte multe zerouri, pentru a-şi asigura serviciile reputatului tehnician bucureștean.

E limpede că ultimele evenimente îi îndreptăţesc pe chinezi să spere. Astfel, Mircea Lucescu a respins propunerii turcilor de la Fenerbahce. Ar fi fost al treilea mare club pe care l-ar fi antrenat din acest campionat după Galatasaray și Beșiktaș. A urmat apoi varianta Dinamo, una pe care actualul selecționer al Turciei a oprit-o încă de la început,  contrazicându-l, astfel, pe Mircea Rednic. Antrenorul câinilor l-ar fi vrut alături de el într-un proiect pe termen lung în Ștefan cel Mare.  „Nu, nu cumpăr Dinamo, la vârsta mea e greu să o iau de la capăt împreună cu cineva”, a declarat însă Mircea Lucescu.

După ce a ratat prezența la Cupa Mondială din Rusia, Turcia a retrogradat şi din grupa de Liga Națiunilor, fiind limpede că Il Luce nu se poate adapta la situația tensionată de la federația turcă.. Rezultatele i-au supărat pe șefi și mai ales pe ziariști. Jurnaliștii i-au cerut în mod repetat demisia selecționerului care ar putea acum să se orienteze către fotbalul din Asia. Cosmin Olăroiu este singurul tehnician român care a rămas în prima ligă din China. I s-a propus prelungirea contractului și i s-a oferit un buget uriaș. Dan Petrescu a retrogradat cu Guizhou Zicheng și are șanse mici să mai continue și în liga a doua.

39 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =