Caută
Close this search box.

O nouă demisie în Staff-ul lui Trump: De data aceasta pleacă John Kelly

Președintele Donald Trump a anunțat că șeful de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, își va părăsi postul până la sfârșitul anului, informează BBC.

Au existat rapoarte că domnul Kelly era supus unei presiuni persistente. Unele rapoarte au spus că relația generalului pensionat cu Trump s-a deteriorat. Dar Trump l-a descris pe Kelly ca pe „un tip minunat” și a spus că un înlocuitor va fi numit „peste o zi sau două”. „El a fost cu mine aproape doi ani, între două poziții”, a spus Trump. „Apreciez serviciul său foarte mult”. În total, 28 de persoane au demisionat sau au fost concediate de la Casa Albă în timpul administrării lui Trump.

Încă de luna trecută Reuters citase o sursă conform căreia șeful de personal al vicepreședintelui Mike Pence, Nick Ayers, ar fi un posibil candidat pentru rolul șefului de cabinet al președintelui.

La începutul acestui an, Kelly a fost forțat să nege că l-a numit pe Trump un „idiot” după ce această declarație a fost inclusă într-o carte despre Trump al jurnalistului de investigație Bob Woodward. Se spune că Kelly a folosit descrierea în mod repetat și, de asemenea, a spus că „este inutil să încerci să-l convingi de orice”.

Trump l-a numit inițial pe Kelly să supravegheze securitatea națională, înainte de a-l promova în funcția de șef al cabinetului de la Casa Albă în luna iulie, înlocuindu-l pe Reince Priebus.

Sâmbătă, președintele a anunțat, de asemenea, că cel mai înalt ofițer militar, generalul Joe Dunford, se va retrage din funcția de președinte al șefilor de Stat Major. El a scris pe Twitter că Generalul  Mark Milley, actualul șef al Statului Major al Armatei Statelor Unite, îl va înlocui pe generalul Dunford.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri