Caută
Close this search box.

Steluţa Cătăniciu (ALDE), deputat din Comisia Iordache, a pierdut procesul deschis la CEDO contra României 

steluţa cătăniciu

Deputatul ALDE Steluţa Cătăniciu a pierdut la CEDO procesul deschis împotriva României, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că parlamentarul a fost în conflict de interese administrativ, iar instanţele din ţară au confirmat acest lucru.

Concret, în martie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Steluţa Gustica Cătăniciu a fost în conflict de interese administrativ când a ocupat funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local Cluj-Napoca (2008-2012), întrucât a acordat asistenţă juridică unei firme aflate în proces cu municipalitatea.

Curtea de Apel Cluj (30 decembrie 2013) şi Înalta Curte (24 noiembrie 2015) au respins solicitările Steluţei Cătăniciu, de anulare a raportului ANI. În martie 2017, Înalta Curte a respins contestaţia în anulare, cale de atac extraordinară, formulată de deputatul Steluţa Cătăniciu. A urmat procesul la CEDO.

Vicepreşedintele ALDE are propria interpretare a evoluţiei: CEDO ar fi confirmat faptul că a fost îndreptăţită să candideze la alegerile din 2016, iar mandatul de parlamentar a fost obţinut legal, în ciuda deciziei ANI. Deputatul a acuzat că a existat o propagandă mediatică în acest caz.

„Observ că propaganda mediatică s-a pus în mişcare la doar câteva minute după ce decizia CEDO în dosarul în care am fost parte a fost anunţată. Ştiu că sunt câteva persoane „la butoane” care îşi doresc denigrarea mea personală prin orice mijloace, iar modul în care este prezentată decizia CEDO în ceea ce mă priveşte este o dovadă în plus. În aceste circumstanţe, mă văd nevoită să fac o serie de corecturi şi completări faţă de ce au prezentat unele surse media”, a afirmat SSteluţa Cătăniciu, într-un comunicat de presă.

Steluţa Cătăniciu este membru ALDE în comisia specială parlamentară de schimbare a Legilor Justiţiei, unde, în momentul de faţă, alături de Florin Iordache, lucrează de zor la amputarea Codurilor Penale.

Un răspuns

  1. Asta se mai si considera jurist? Ar trebui sa existe o institutie care sa-i ridice licenta de jurist dupa ce da dovada de nepregatire si de multa prostie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri