Caută
Close this search box.

Toni Greblă despre amnistie: Anumite măsuri reparatorii trebuie să existe

toni greblă

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat luni că nu a discutat în Executiv sau cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă despre un proiect privind amnistia şi graţierea, însă a precizat că „nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe”, potrivit Agerpres. 

Întrebat dacă la nivelul Guvernului s-a discutat un astfel de proiect sau dacă a vorbit pe această temă cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu ori Liviu Dragnea, Toni Greblă a răspuns: „Eu nu am în atribuţiile demnităţii pe care o ocup problemele de justiţie, astfel încât nu am auzit ca la nivelul Guvernului să fie purtată o astfel de discuţie. (…) Vreau să vă spun că mai multe opinii mi-aţi cerut dumneavoastră decât domnul preşedinte Dragnea, care nu a purtat nicio discuţie cu mine, nici cu doamna premier nu am purtat o asemenea discuţie”.
Prezent luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Toni Greblă a fost întrebat dacă situaţia completurilor de 5 judecători de la Instanţa supremă ar fi un argument pentru lansarea unui proiect de lege sau de ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

„Sigur că este o situaţie atipică. De câţiva ani de zile, cele mai importante completuri de judecată ale Înaltei Curţi au funcţionat şi au fost compuse altfel decât a prevăzut legea şi, din acest punct de vedere, cred că nişte măsuri minime reparatorii trebuie să existe. Care sunt acelea nu aş putea să vă spun eu acum”, a afirmat Toni Greblă.

În legătură cu decizia ÎCCJ de a amâna toate dosarele de la completurile de 5, Toni Greblă susţine că nu există un blocaj în activitatea Instanţei supreme.

Citește și: Noul guvern al Mexicului pregătește vânzarea avionului fostului președinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri