Caută
Close this search box.

Atac cu grenadă într-o moschee din Filipine. Au fost confirmate două victime

Autoritățile filipineze au îndemnat miercuri la calm după ce un atac cu o grenadă asupra unei moschei din provincia sudică creștină a ucis doi oameni, la doar trei zile după ce un bombardament dintr-o biserică catolică a zguduit regiunea Mindanao, relatează Reuters.

O grenadă a fost aruncată într-o moschee în timpul nopții la Zamboanga, ucigând doi oameni și rănindu-i pe alți patru, provocând condamnări și solicitând calm și unitate între comunitățile creștine și musulmane cu o lungă istorie de coexistență pașnică.

Incidentul cu grenadă a venit la câteva ore după ce președintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat la televizor că un atac asupra unei biserici care a ucis 21 de persoane pe insula Jolo, majoritar musulmană, ar fi putut implica un atac sinucigaș cu bombă. Secretarul Apărării, Delfin Lorenzana, a declarat miercuri că a doua dintre cele două explozii din biserică a fost „probabil” un act sinucigaș dar a spus că nu este clar dacă Statul Islamic este într-adevăr în spatele acestuia, deoarece nu dezvăluise identitatea „martirului”. Statul Islamic a susținut implicarea, dar militarii cred că a fost opera militantului musulman Abu Sayyaf. Lorenzana a declarat reporterilor că testele medico-legale ar fi efectuate pentru a încerca să stabilească dacă presupusul atacator a fost un străin. Dacă ar fi confirmat, acesta ar fi cel de-al doilea caz cunoscut de atac sinucigaș în Filipine în ultimii ani, ca urmare a unei bombe într-o camionetă din iulie anul trecut pe insula Basilan, care a ucis 11 persoane și a fost revendicată de Statul Islamic. Lorenzana a spus că nu există nicio legătură între bombele de la biserică și atacul de la moschee, reiterând observațiile unui comandant al grupului de lucru local că nu a fost „un act de represalii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri