Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, ca procurorul Lucian Onea, revocat de la DNA Ploieşti fiind urmărit penal pentru mai multe infracţiuni, între care constituirea unui grup infracţional organizat, să îşi continue activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, unitate de unde provine.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a discutat, joi, Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind continuarea activităţii lui Lucian Gabriel Onea ca urmare a revocării din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Astfel, Secţia pentru procurori a CSM a hotărât continuarea activităţii procurorului Onea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 16 ianuarie, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror la DNA Ploieşti.

Marţi, Secţia pentru procurori a CSM a avizat cererea de revocare a procurorului Lucian Onea de la DNA Ploieşti, la o zi după ce Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea Secţiei pentru investigarea magistraţilor a Parchetului General privind încuviinţarea arestării preventive a lui Onea şi Mircea Negulescu.

Secţia pentru procurori a CSM a discutat nota privind solicitarea de avizare a revocării lui Onea de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti. 5. 927/2019.

Parchetul General a anunţat, luni, extinderea urmăririi penale în cazul procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, cei doi fiind acuzaţi de mai multe infracţiuni, printre care constituirea unui grup infracţional organizat. În acelaşi dosar sunt cercetaţi alţi trei procurori şi trei ofiţeri de poliţie judiciară.

Conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a transmis, joi, Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) solicitarea avizului de revocare din funcţia de procuror la DNA Ploieşti a lui Lucian Gabriel Onea, în prezent suspendat din funcţie, „întrucât acesta şi-a exercitat în mod necorespunzător atribuţiile”. De asemenea, au fost transmise cererile de încetare a activităţii la DNA Ploieşti pentru alţi trei procurori.

”Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, prin ordonanţa din 9.01.2019, au dispus extinderea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Negulescu Mircea, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, complicitate la represiune nedreaptă, inducerea în eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justiţiei, trafic de influenţă, fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată”, au transmis, luni, reprezentanţii Parchetului General.

Potrivit acestora, Lucian Onea este cercetat pentru ”constituirea unui grup infracţional organizat, represiune nedreaptă, cercetare abuzivă, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual, uz de fals, divulgarea informaţiilor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată”.

”De asemenea, în cauză s-a dispus extinderea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de alţi trei procurori şi trei ofiţeri de poliţie judiciară”, a mai transmis Parchetul General.

Sursa citată precizează că ”faptele cercetate vizează modul în care cei doi inculpaţi şi cei şase suspecţi au efectuat acte de urmărire penală în dosare aflate în instrumentarea lor, existând suspiciunea constituirii unui grup infracţional organizat care ar fi acţionat coordonat, în scopul comiterii infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual şi uz de fals”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.