Caută
Close this search box.

Explozia unei conducte petroliere din Mexic ucide 21 și rănește alte 71 de persoane

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise și alte 71 au fost rănite în urma unei explozii la o conductă petrolieră din Mexic, informează BBC.

Se consideră că explozia a avut loc după ce linia a fost perforată de hoți de petrol în orașul Tlahuelilpan, în statul Hidalgo. Oficialii spun că zeci de oameni se grăbeau să-și umple containerele când focul a izbucnit vineri seara.

Furtul de combustibil, cunoscut la nivel local ca „huachicoleo” (sau moonshining) este agresiv și necontrolat în unele comunități mexicane. Guvernul a declarat că practica a costat țara aproximativ 3 miliarde de dolari anul trecut. Președintele Andrés Manuel López Obrador, care a preluat funcția în decembrie, a lansat o represiune majoră.

Pemex, compania petrolieră de stat din Mexic, a afirmat într-o declarație că focul a fost cauzat de o lovitură ilegală.

Mii de pușcași marini au fost detașați pentru a proteja conductele și transportul a fost închis total în unele locuri. Politica a dus la creșterea dependenței de livrările de cisterne și au existat rapoarte răspândite despre lipsa combustibilului și cozile lungi la stațiile de benzină din întreaga țară.

Ministrul Securității Publice, Alfonso Durazo, a confirmat că focul a fost stins cu puțin timp înainte de ora locală (06:00 GMT).

Guvernatorul din statul Hidalgo, Omar Fayad, a avertizat că numărul de victime ar putea crește odată cu efectuarea altor căutări. Președintele López Obrador a călătorit la scenă în primele ore ale zilei de sâmbătă. Într-un interviu acordat presei locale, a promis că va continua politica anti-furt până când va fi eradicată.

Pemex a suferit în trecut și alte accidente mortale. Cel puțin 37 de persoane au fost ucise într-o explozie la sediul din Mexico City în 2013 și alte 26 au murit într-un incendiu la o instalație de gaze în 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri