Caută
Close this search box.

Fără precedent. Un român domină autoritar fotbalul din Grecia

În mod normal, cunoscuta echipă de fotbal din al doilea oraș al Greciei, PAOK Salonic, se îndreaptă spre o performanță istorică: câștigarea celui de-al 3-lea titlu din palmares și primul după o pauză de 34 de ani. „Alb-negrii” s-au impus în competiția internă în 1975-1976 și 1984-1985. Ar fi putut să o facă și în sezonul precedent, dar meciurile pierdute la „masa verde” au trimis titlul în vitrina grupării AEK Atena. Mai mult, PAOK a început sezonul cu 2 puncte în minus, din cauza depunctării. Nici marile rivale n-au scăpat de sancțiuni: Panathinaikos Atena (-6) și AEK (-3).

Fostul selecționer al României, Răzvan Lucescu (49 de ani), merge ceas în Grecia, cu PAOK Salonic. „Alb-negrii” domină campionatul elen și sunt lideri, după 17 etape, cu 47 de puncte. Următoarea clasată este Olympiakos Pireu, care a adunat 39 de puncte.

Antrenorul român a reușit o colecție impresionantă de victorii, în acest sezon: 16 și un rezultat de egalitate. Până acum, doar Atromitos (1-1) i-a rezistat lui PAOK. În ultima etapă, trupa din Salonic s-a impus pe teren propriu, în confruntarea cu OFI Creta, cu un categoric 4-0.

Practic, în Salonic este deja sărbătoare, iar antrenorul lui PAOK este neînvins după 17 etape, în care a remizat o singură dată. Românul se laudă că practică cel mai spectaculos fotbal din Grecia, iar „alb-negrii” se gândesc la primul titlu după 34 de ani.

„Să ai doar un egal în 17 meciuri înseamnă că ai jucat un fotbal de calitate. Nu vreau să fiu prea dur, dar cine spune că nu jucăm cel mai bun fotbal greșește. Suntem echipa care domină, avem cele mai multe goluri, am câștigat derbyurile. Avem posesia, ne creăm ocazii și înscriem. Dacă e cineva care susține că jocul nostru nu a fost cel mai bun, repet, greșește”, a afirmat Lucescu junior. Altfel, sezonul a fost „șifonat” de participarea din Liga Europa. Într-o grupă cu Chelsea, MOL Vidi și BATE Borisov, PAOK a terminat pe locul al 4-lea și nu s-a calificat în „primăvara europeană”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri