Caută
Close this search box.

Fiscul a recuperat de la Dan Voiculescu doar nouă din cele 60 de milioane de euro

ppu-sl

Fiscul nu a avansat prea mult în demersul de recuperare a prejudiciului de 60 de milioane de euro de la inculpații din procesul ICA, printre care și fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu – posesorul cele mai mari averi dintre cei condamnați.

La mai bine de 4 ani și jumătate de la sentința definitivă a judecătoarei Camelia Bogdan, care l-a condamnat pe Voiculescu la zece ani de închisoare, Fiscul a recuperat doar 8,7 milioane de euro din prejudiciul de peste 60 de milioane de euro constatat în dosar, după cum arată ANAF într-un răspuns la o solicitare de presă.

”Până la data prezentei (ianuarie 2019 – n.r.), în dosarul penal nr. 25497/3/2012, a fost recuperată suma de 40.993.727 lei (puțin peste 8,7 milioane de euro – n.r.). Sumele încasate s-au recuperat integral prin procedura de executare silită, respectiv în urma înființării popririlor bancare, a popririlor asupra sumelor datorate debitorilor de către terți și prin valorificarea unor bunuri aflate în proprietatea debitorilor. Procedura de executare silită se efectuează integral, până la recuperarea în totalitate a sumelor stabilite de instanțele de judecată”, a arătat ANAF într-un răspuns la o solicitare de presă.

În ultima jumătate de an, Fiscul a recuperat doar puțin peste 800.000 de lei, adică ceva mai mult de 170 de mii de euro de la inculpații din dosarul ICA. Potrivit unui răspuns oficial al ANAF la o solicitare de presă din luna august 2018, Fiscul recuperase la acea dată 40.187.003 lei.

Acum, în ianuarie 2019, ANAF a comunicat că a recuperat 40.993.727 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri