Caută
Close this search box.

Gata, a detronat-o pe Simona Halep și va fi, de mâine, lider mondial. Ce face acum Simona

Naomi Osaka (Japonia; 4 WTA) a câștigat primul Mare Șlem al anului, Australian Open. A trecut în finală, în 3 seturi, 7-6 (2); 5-7; 6-4, de Petra Kvitova (Cehia; 6 WTA).

Finala de duminică de la Australian Open a debutat într-o notă echilibrată. Cele două jucătoare nu au vrut să riște nimic și, după 8 posibilități de break neconcretizate, manșa s-a decis în tie-break. Japoneza Naomi Osaka a fost mult mai sigură la retur și cu două mini break-uri și-a adjudecat setul cu 7-6, în tie-break 7-2. Avantanjul nu s-a resimțit însă în cel de-al doilea. Experiența cehoaicei Petra Kvitova și-a pus amprenta, iar sportiva din Europa a debutat cu break pe serviciul adversarei și s-a distanțat la 2-0. Naomi a revenit spectaculos. Și-a reglat serviciul, și-a ridicat procentajul pe primul retur și s-a distanțat la 5-4, având 3 posibilități de a închide finala. Emoțiile și-au spus cuvântul, iar Kvitova a profitat la maxim. A câștigat setul cu 7-5, după aproape o oră de joc.

Suspans total. Naomi Osaka a cerut o pauză înaintea decisivului, iar strategia a dat roade. A început să domine meciul și-a pus la punct serviciul și returul, iar Kvitova nu a avut ce face. S-a recunoscut învinsă cu 6-4, la capătul unui meci-maraton de peste două ore și jumătate.

Născută chiar la … Osaka, tânăra Naomi (21 de ani, 1,80 m) este la al doilea titlu de Mare Șlem din carieră. În anul 2018 a câștigat US Open, după o finală antologică cu Serena Williams.

Naomi va trece de mîine pe locul 1 WTA, devenind astfel  liderul mondial al tenisului feminin, loc pe care românca Simona Halep (27 de ani) a stat nu mai puțin de 64 de săptămâni, între care 48 consecutive! Pe locul 2, Petra Kvitova, iar Simona va coborî pe 3.

Dar bătălia continuă și Simona, care a muncit enorm în acești ani, va reveni pe locul 1. Mai are multe de spus !

Între timp, Simona Halep a început pregătirile pentru meciul Cehia – România, partidă care se va disputa în sferturile de finală din Fed Cup. Fostul lider mondial a uitat eliminarea de la Australian Open, unde a pierdut în faţa Serenei Williams în turul patru, scor 1-6, 6-4, 4-6.

Revenită în România, Simona Halep se pregăteşte pentru meciul cu Cehia şi a intrat deja în sală pentru antrenamente. Jucătoarea de tenis de 27 de ani a postat un clip video de la şedinţa de pregătire pe contul personal de Instagram. Românca s-a antrenat alături de Vasile Antonescu, Teo Cercel şi Andrei Cristofor.

Meciul Cehia – România din Fed Cup va avea loc la Ostrava în weekend-ul 9-10 februarie în sala “Ostravar Arena”. Cehoaicele au câştigat competiţia de şase ori în ultimii opt ani şi sunt cel mai redutabil adversar pe care România îl putea întâlni în Fed Cup.E vorba aici chiar de marile jucătoare Petra Kvitova (de luni, locul 2 WTA) și Karolina Pliskova, învingătoarea Serenei Williams în Australia. Ele puteau să se întâlnească în finala de la Australian Open. Naomi Osaka a învins-o pe Karolina Pliskova în semifinale, scor 6-2, 4-6, 6-4, în timp ce Petra Kvitova a trecut în două seturi de Danielle Collins, scor 7-6(2), 6-0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri