Caută
Close this search box.

Închiderea guvernului SUA: Trump îndemnat să redeschidă temporar guvernul

Un republican de top a cerut președintelui Donald Trump să redeschidă temporar părți ale guvernului care sunt închise de mai mult de trei săptămâni, relatează BBC.

Senatorul Lindsey Graham, care este un apropiat a lui Trump, a declarat că o redeschidere limitată de câteva săptămâni ar permite reluarea discuțiilor între republicani și democrați.

Oprirea parțială a guvernului a devenit acum cea mai lungă din istoria Statelor Unite. Aceasta a lăsat sute de mii de muncitori publici neplătiți și birouri guvernamentale închise.

Președintele Trump refuză să aprobe un buget, dacă nu include 5,7 miliarde de dolari pentru un zid de-a lungul frontierei mexicane – un angajament cheie al campaniei sale electorale, despre care președintele a spus că va fi plătit de Mexic. Democrații i-au respins cererea de finanțare pentru a-l construi și spun că nu vor mai negocia până nu va fi redeschis guvernul. Trump a ridicat mizele, amenințând să declare o stare urgență națională ca să eludeze Congresul și să obțină banii pe care îi dorește.

În același timp, Graham, președintele Comitetului Judiciar al Senatului, a declarat că a cerut duminică președintelui să redeschidă temporar guvernul pentru a începe din nou negocierile. El a spus că dacă discuțiile încă nu au reușit să aprobe finanțarea, Casa Albă ar putea declara o urgență națională. „Înainte de a scoate mufa din opțiunea legislativă și cred că suntem aproape acolo, i-aș îndemna să deschidă guvernul pentru o perioadă scurtă de timp, cum ar fi trei săptămâni, înainte să scoată conectorul (să vadă) dacă pot obține o înțelegere”, a declarat duminică Graham pentru Fox News. El a afirmat că Trump i-a spus: „Să facem o înțelegere, apoi să deschidem guvernul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri