Caută
Close this search box.

Incident pe Otopeni, după ce comandantul unei aeronave Wizz Air a trimis mesajul „Mayday”, adică pericol

Wizz Air

Comandantul unei aeronave Wizz Air care venea, vineri seară, din Italia către Bucureşti a transmis mesajul „Mayday”, care indică existenţa unui pericol, fiind constituit dizpozitiv de salvare pe Aeoportul Henri Coandă.

„Comandantul unei aeronave Wizz Air, în ruta de la Catania spre Bucureşti Henri Coandă, a anunţat Mayday la ora 20.13. Pe aeroport s-a format dispozitivul standard, conform procedurii în vigoare, dispozitiv care a inclus şi ambulante şi pompieri”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit acestora, avionul a aterizat fără probleme, la ora 20.37.

Mesajul „Mayday” transmis pe calea undelor radio anunţă o stare de urgenţă şi necesitatea acordării unui ajutor imediat.

Compania Wizz Air a oferit un punct de vedere cu privire la incidentul petrecut la bordul zborului W6 3152, potrivit News.ro.

„Aeronava care opera zborul Wizz Air W6 3152 de la Catania la Bucuresti Otopeni a afisat mai multe mesaje de atentionare in timpul zborului. Conform procedurilor de siguranta comandantul zborului a declarat Mayday si a solicitat prioritate pentru aterizarea imediata pe aeroportul din Bucuresti unde a fost intampinat de echipe medicale si de pompieri in concordanta cu procedura standard.

Aeronava a aterizat in siguranta la ora locala 20:37 si a fost tractata la locul de garare unde pasagerii au fost debarcati. Tehnicienii vor verifica aeronava pentru a identifica si elimina cauzele mesajelor. Echipajul a actionat conform procedurilor de siguranta in conditiile in care siguranta pasagerilor, a echipajului si a aeronavelor a fost si va fi intotdeauna prioritatea Wizz Air.”

Reprezentanţii companiei aeriene nu au transmis deocamdată care a fost natura urgenţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri