Caută
Close this search box.

„Invazie” de meduze albastre pe coastele Australiei: Mii de persoane au fost înțepate

Meduzele albastre foarte veninoase au înțepat mai mult de trei mii de oameni pe malurile de nord-est ale Australiei în doar câteva zile, au declarat autoritățile luni, forțând închiderea mai multor plaje, informează AFP.

Afluxul masiv de meduze albastre, ale căror înțepături provoacă dureri forte mari, a fost descris ca o „invazie” de către mass-media locală din statul Queensland. Asociația de Coastă „Surf Life Saving” a declarat că un număr „masiv” de 3.595 de persoane au suferit arsuri dureroase după „întâlnirile” cu aceste creaturi. Cel puțin patru plaje majore au rămas închise, deoarece organizația a avertizat că mai sunt și alte meduze. „Un perete de sticle albastre se apropie de plaja #Rainbow, «Surf Life Saving»  închide plaja, vă rugăm să stați departe de apă”, spune unul din avertismentele „Surf Life Saving”.

Aparițiile meduzelor albastre sunt frecvente și nu este neobișnuit să auzi urlete de durere de-a lungul plajelor din estul Australiei în timpul verii emisferiei sudice. Numărul mare de oameni care au fost înțepați în ultimele zile a surprins însă autoritățile. Există, de obicei, aproximativ 10.000 de cazuri de arsuri în fiecare an pe coasta de est a Australiei, potrivit Royal Australian College of General Practitioners. Numărul extraordinar de arsuri din ultimele zile a avut loc în condițiile în care vânturile puternice de pe uscat au venit din nord-est, aducând creaturile în contact cu înotătorii.

Doctorii descriu simptomele unei înțepături ca o „durere ascuțită imediată și reacție cutanată inflamatorie acută”. „Durerea intensă a pielii poate dura de la câteva minute la mai multe ore … Înțepătura poate provoca, de asemenea, semne sistemice, cum ar fi greață, vărsături și senzație generală de stare de rău”. Tratamentul include clătirea plăgii cu apă la 45 de grade Celsius sau utilizarea de gheață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri