Caută
Close this search box.

Italia. Un viceprimar a aruncat la gunoi lucrurile unui român sărac. Reacția localnicilor

Viceprimarul oraşului Trieste a ajuns în centrul unui scandal după ce s-a lăudat că i-a aruncat la gunoi hainele şi păturile unui român fără adăpost care doarme pe străzi.

Paolo Polidori, viceprimarul oraşului Trieste, membru al partidului Lega şi partizan declarat al politicilor vicepremierului Matteo Salvini, s-a lăudat pe Facebook că a aruncat la gunoi păturile, hainele şi salteaua unui bărbat fără adăpost. A ţinut să precizeze şi că apoi s-a spălat pe mâini, arată Today.it, citat de stirileprotv.ro.

„Acum locul arată decent. Semnalul e clar: toleranţă zero! Eu vreau ca oraşul să fie curat”, a conchis politicianul, potrivit Today.it. Polidori a mai fost acum câţiva ani în centrul unui scandal privind declaraţii antisemite, fiind şi amendat atunci.

Postarea sa a stârnit rapid controverse. Polidori s-a apărat, spunând că omul fără adăpost este un român care are antecedente penale şi câştigă peste 100 de euro pe zi din cerşit. Edilul mai afirmă că bărbatul ar putea fi adăpostit de serviciile sociale, dar de fiecare dată refuză şi ajunge din nou pe străzi.

Însă criticii săi spun că temperaturile au scăzut în acea noapte în Trieste sub zero grade, iar Andreea Marcucci, liderul grupului social-democrat din Senat, a sugerat chiar că viceprimarul ar trebui să demisioneze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri