Caută
Close this search box.

Jazz. Ionel Tudor si Big Bandul Radio aduc omagiu marelui Peter Herbolzheimer

Desi numele dezvaluie o origine germana, Peter Herbolzheimer s-a nascut in Bucuresti in 1935, avand tatal neamt si mama romanca. In anii 50 intraga familie emigreaza in Germania unde incepe colaborarea cu cântăreţul Udo Lindenberg şi formatia sa, Free Orbit.

A colaborat, de-a lungul vieţii, cu formaţii şi muzicieni ca Bert Kaempfert´s Orchestra, Jiggs Whigham, Herb Geller, Rhythm Combination & Brass ş.a. Alături de alţi artişti, a fost invitat în emisiuni ale posturilor de televiziune şi de radio din Germania. Alături de Dieter Reith şi Jerry van Rooyen, Peter Herbolzheimer a semnat aranjamentele muzicale pentru Jocurile Olimpice de la München, din 1972. De la fondarea formaţiei Bundesjazzorchestra în 1987, Peter Herbolzheimer a asigurat conducerea muzicală a ansamblului până în 2006. A compus muzica pentru câteva pelicule cinematografice şi s-a remarcat ca unul dintre cei mai mari aranjori de jazz din Germania. In 2007 Peter Herbolzheimer a fost ales dirijorul European Jazz Band cu care are concerte si turnee pana in 2009. Pe 27 martie 2010 moare in orasul sau, Koln, la varsta de 74 de ani.

Discografia remarcanta, compozitiile, participarile solistice la trombon si chitara il descriu pe Peter Herbolzheimer ca traind prin propria muzica.

Asadar, Big Bandul Radio condus de Ionel Tudor , alcatuit  tineri suflatori de elita, sustinuti de partea ritmica au ales pentru primul concert al anului 2019 la Sala Radio, joi 31 ianuarie, ora 19,00, sa aduca prin muzica sa, prin aranjamentele si energia jazzului  omagiu unei valori componistice si artistice : Peter Herbolzheimer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri