Caută
Close this search box.

Militanții islamiști sunt suspectați de bombardarea catedralei catolice din Filipine

Anchetatorii care investighează atacul cu bombă dintr-o catedrală catolică din Filipine, care au ucis 21 de persoane, au declarat luni că grupul Abu Sayyaf legat de Statul Islamic este principalul suspect, informează AFP.

Două explozii au zguduit catedrala catolică de pe insula majoritar musulmană Jolo, ucigând credincioșii în timpul slujbei de duminică dar și alte forțe de securitate într-un atac revendicat de grupul Stat Islamic.

Autoritățile au declarat că așa-numita fracțiune Ajang-Ajang este o trupă mică de câteva duzini, care cel mai probabil a efectuat bombardamentele, cel mai rău din ultimii ani din Filipine, într-un act de răzbunare. „Anul trecut, liderul lor a fost ucis. Au existat rapoarte persistente că se vor răzbuna”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei regionale locotenent-colonelul Gerry Besana pentru AFP. „Da, i-am văzut în CCTV. Era fratele liderului ucis”, a spus el referindu-se la imaginile din afara catedralei. „A fost văzut împreună cu alți doi membri ai Ajang-Ajang”.

Forțele de securitate spun că grupul este compus din rude ale membrilor grupului de răpitori-răzbunători ai lui Abu Sayyaf care au fost uciși în urma ciocnirilor cu guvernul.

Grupul Abu Sayyaf, care se bazează pe insula Jolo, a fost acuzat de cel mai mortal atac din Filipine, un bombardament pe un feribot în 2004 din Golful Manila, care a ucis 116 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri