Olguţa Vasilescu a anunţat că vineri dimineaţa va merge la notar împreună cu Mircea Drăghici, răspunzându-i astfel lui Klaus Iohannis cu privire la incompatibilitatea cu funcţia de ministru.

„Am înţeles că îmi cere dovada că nu sunt incompatibilă. (…) De fiecare dată s-au făcut aceste verificări. Se fac de agenţiile de specialitate, de ANI. Eu am transmis cv-ul din care reieşea faptul că nu am nici o incompatibilitate, sub semnătură, nu aşa cum spune preşedintele.

Mâine o să-i facem şi prin notar, dacă aşa se cere. Şi eu, şi Mircea Drăghici suntem programaţi mâine la 9.00 la notar (…), în condiţiile în care legea spune că, dacă ai totuşi o incompatibilitate, ai un termen de 15 zile ca să ieşi din starea de incompatibilitate, adică să te retragi din funcţia care ar fi incompatibilă.

Bineînţeles că nici legea asta nu mai contează la preşedintele Klaus Iohannis, dumnealui vrea să nu fim incompatibili de acum. Nu fac mişto! Domnul preşedinte Klaus Iohannis face mişto, şi nu de noi, ca persoane, până la urmă, ci de două ministere care la ora actuală nu au miniştri. Din păcate, suntem într-o situaţie foarte problematică pentru România, după preluarea preşedinţiei (n.r. – Consiliului UE)”, a afirmat Olguţa Vasilescu joi la România TV.

„I s-a transmis (n.r. – preşedintelui) copie după cartea mea de identitate, ceea nu s-a mai întâmplat până acum, este unic în istoria postdecembristă să ceri la numirea unui ministru să-ţi prezinte documente justificative. (…) Sunt cetăţean român, cu domiciliul în România, în Craiova.

De ce i-a refuzat din nou Iohannis pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Draghici. Ce i-a comunicat lui Dăncilă în scris

De asemenea, am scos şi certificatul de cazier judiciar, pe care l-am transmis Guvernului încă de acum o săptămână. Nu s-a pus la dosarul care s-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, dar s-a certificat prin semnătura doamnei prim-ministru că acesta există. Se pare că nu o crede pe doamna prim-ministru că există”, a afirmat Vasilescu, citată de Agerpres.

Potrivit acesteia, după revoluţie, toţi preşedinţii au acceptat miniştri „sub semnătura certificată a premierului că îndeplinesc toate condiţiile de legalitate”.

1 COMENTARIU

  1. Proasta mai esti tanti si se pare ca respecti procedurile la fel ca bine ca limba engleza. Lasa ca ajunge taticul dragnea sef si iti da slujba fara CV sau declaratii. Mai bine mai pune-o de o centura la carate ca acolo nu ai nevoie de scoala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here