Caută
Close this search box.

Parolele a 773 de milioane de adrese de e-mail, expuse public într-o scurgere de date. Află dacă ai fost vizat

Aproape 773 milioane de adrese unice de e-mail și mai mult de 21,2 milioane de parole au fost descoperite într-o bază masivă de date în urma unei breșe denumite Collection #1.

Vestea vine de la expertul în securitate Troy Hunt, deținătorul site-ului Have I been Pwned (HIBP), care le permite oamenilor să verifice și să primească alerte în cazul în care oricare dintre conturile lor online a fost compromis în urma unei scurgeri de date.

Baza de date a fost publicată pe serviciul de file-sharing MEGA și pe un ”forum popular de hacking”, a declarat Hunt. Acesta compilează mai mult de 12.000 de fișiere cu o dimensiune totală de 87 de gigabytes, arată blog.eset.ro.

Collection #1 conține un set de adrese de e-mail și parole cu un total de 2.692.818.238 rânduri. Datele provin din mai multe scurgeri de date individuale, adică mii de surse diferite”, a adăugat Hunt. Această cifră are la bază date brute, înainte să fie eliminate duplicatele și alte părți de tip junk.

De asemenea, ca parte a procesului de triere, 1.160.253.228 de combinații unice de adrese de e-mail și parole au fost reduse la 772.904.991 adrese de e-mail unice; împreună cu 21,222,975 parole unice disponibile sub formă de text simplu. Așadar, această sumă nu include parolele care s-au găsit sub forma hashed.

Aproximativ 140 de milioane de conturi de e-mail și 10,6 milioane de parole nu fuseseră expuse în scurgeri de date anterioare.

În plus, Hunt a declarat că a recunoscut multe dintre scurgerile de date în lista directoare, dar a remarcat că ”este foarte posibil ca unele dintre acestea să se refere la servicii care nu au fost implicate într-adevăr într-o scurgere de date”.

Acesta a adăugat că propriile credențiale de login vechi au apărut în acest cache și că această combinație de e-mail/parolă a fost într-adevăr exactă.

Pe scurt, dacă ați fost victima acestei scurgeri de date, una sau mai multe parole pe care le-ați utilizat anterior sunt expuse acum public”, a scris el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri