Caută
Close this search box.

Ploaia înghețată și viscolul au perturbat circulația aeriană și feroviară. Drumuri și sectoare de autostradă, închise

Update

O cursă aeriană a fost anulată, iar alte trei zboruri au suferit întârzieri, sâmbătă dimineața, de pe Aeroportul Internațional Timișoara, din cauza ninsorii și a viscolului, traficul desfășurându-se în condiții de iarnă, relatează Mediafax.

Astfel, avionul care trebuia să decoleze din Timișoara spre Tel Aviv (Israel) la ora 06.10, precum și cel spre Bergamo (Italia), de la ora 06.25, au o întârziere de peste trei ore. De asemenea, cursa spre București de la ora 08.25 a suferit o întârziere de aproape două ore.
Pe relațiile București Nord – Lehliu și Valea Albă – Drobeta Turnu Severin Mărfuri mai mulți copaci au cedat sub greutatea gheții, astfel că s-au prăbușit pe firul de contact, ceea ce a întrerupt alimentarea cu energie electrică a locomotivelor.

”Personalul feroviar este deja pe teren și acționează într-o primă etapă cu drezine pantograf pentru tăierea și îndepărtarea copacilor prăbușiți. Apoi se va interveni cu personal specializat pentru înlocuirea componentelor avariate, restabilirea alimentării firului de contact și efectuarea reglajelor la catenară. Pe sectorul București – Lehliu, sector care are două fire de circulație, trenurile vor tranzita zona prin cuplarea unei locomotive Diesel la fiecare garnitură, până la finalizarea lucrărilor de intervenție, care se vor desfășura alternativ pe cele două fire. Tracțiunea Diesel este realizată cu două locomotive ale operatorului național CFR Călători”, a explicat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR Infrastructură.
Pe raza Regionalei CF Craiova, deoarece secția de cale ferată Valea Albă – Drobeta Turnu Severin Mărfuri are un singur fir de circulație, trenurile care tranzitau zona au fost oprite în gările de pe traseu. Măsura va fi menținută în toată perioada necesară desfășurării intervențiilor pentru tăierea, îndepărtarea copacilor și restabilirea alimentării cu energie electrică a firului de contact.
„În condiții speciale se circulă în continuare la intrarea în Capitală, pe sectorul Buftea – Periș – Crivina, unde se înregistrează fluctuații de tensiune în linia de contact și implicit întreruperi de alimentare cu energie electrică a locomotivelor”, au adăugat Brânzan.
Astfel, două trenuri care trebuiau să ajungă la București au câte o întârziere de 180 de minute: R 7032 de la Urziceni trebuia să ajungă la ora 6:06, iar IR 1822 de la Arad la 6:16.
În plus, o întârziere de 110 minute avea, la ora transmiterii știrii, IR 1596 de la Timișoara, care trebuia să ajungă în Capitală la ora 8:25.
Alte întârzieri de peste o oră mai sunt pentru trenurile care trebuie să ajungă la București de la Vatra Dornei Băi (IR 1654), Constanța (IR 1586), Craiova (1594), Ploiești Sud (1552), și Satu Mare (1742).
În plus, trenurile care trebuie să plece din Capitală au început să le fie reprogramată plecarea, cea mai importantă fiind de 65 de minute pentru IR 1586 către Brașov.
De asemenea, trenul IR 1581 de la București care ar trebui să ajungă la Constanța la ora 9.27 are anunțată o întârziere de 60 de minute.

Poleiul cauzat de ploaia îngheţată (freezing rain) a provocat închiderea a două sectoare de autostradă şi restricţionarea tonajului pe două sectoare de drum naţional. Un alt sector de drum naţional rămâne închis din cauza depunerilor de zăpadă şi a viscolului, scrie Mediafax.

În acţiunile de deszăpezire şi de combatere a efectelor poleiului, au fost implicaţi în ultimele 12 ore peste 4.000 de oameni din direcţiile regionale şi din centrala CNAIR, în teren, în baze şi în comandamentele de iarnă de la nivel local şi central.

Potrivit CNAIR, sâmbătă dimineaţă, din cauza poleiului, este interzis accesul tuturor categoriilor de autovehicule pe A2 între Lehliu şi Drajna, judeţul Călăraşi, şi pe A3, între Bucureşti şi Centura Capitalei.

Din aceleaşi motive, autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 t nu pot circula pe DN 2B, între localităţile Buzău- C.A. Rosetti-Vizireni, judeţul Buzău, şi pe DN 2C între Costeşti, judeţul Buzău şi Slobozia, judeţul Ialomiţa.

DN 67C, pe sectorul cuprins între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj, rămâne închis circulaţiei, însă din cauza ninsorilor şi a viscolului. Pe acest sector de drum este permisă doar circulaţia controlată a autovehiculelor 4×4 sau care sunt echipate cu lanţuri antiderapante, cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 t, care au fost surprinse în zonă de codul galben de ninsori şi viscol. Aceste vehicule sunt însoţite de utilajele de deszăpezire ale SDN Târgu Jiu, atât la urcare cât şi la coborâre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri