Caută
Close this search box.

Sistemul de urgență, suprasolicitat! Bucureștenii, avertizați să nu sune la 112 decât în cazurile grave

arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, le-a solicitat bucureştenilor să nu sune repetat la 112 pentru cazurile de copaci căzuţi pe maşini, precizând că linia trebuie lăsată liberă pentru urgenţe reale, precum incendii sau accidente cu răniţi.

”Pentru fiecare copac sună 10 persoane, nu una. Noi încercăm să transmitem cetățenilor că noi știm de acești copaci, vom interveni când putem. Vrem să lăsăm liber 112 pentru urgențele cu risc vital. Dacă sunt victime în momentul când un copac cade, într-adevăr să se sune. Noi avem sute de intervenții pentru copaci și crengi căzute și care nu pun în pericol viața oamenilor”, a declarat Arafat, la Antena 3.

Sistemul de urgenţă 112 este suprasolicitat în momentul de faţă, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) solicitându-le oamenilor, printr-un mesaj pe sistemul RO-ALERT, să sune doar în caz de accidente cu victime sau care pun în pericol imediat viaţa.

Locuitorii din Bucureşti au primit, sâmbătă, un mesaj prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apelare 112.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri