Caută
Close this search box.

Anunț fără precedent pentru șoferi

Anunț fără precedent pe piața asigurărilor. Allianz Țiriac, liderul din domeniu, și-a anunțat partenerii din zona de intermediere că, din 2020, nu va mai emite asigurări CASCO decât împreună cu o asigurare RCA.

Conform celor de la capital.ro, Allianz Țiriac va fi prima firmă de asigurări din România care adoptă modelul german în ceea ce priveşte asigurările auto.

Practic, Allianz a trecut la fapte şi şi-a anunţat cei mai importanţi parteneri din zona de brokeraj că acest pachet va deveni obligatoriu pentru persoanele care optează pentru o asigurare CASCO la Allianz, din 2020.

Allianz Țiriac este unul dintre cei mai importanţi jucători din zona CASCO, având o reputaţie de bun plătitor. În zona RCA, în schimb, a fost mereu o prezenţă mai degrabă mediocră prrferând să coteze la tarife care să îi permită obţinerea unui profit şi excluzându-se, astfel, din opţiunile majorităţii şoferilor.

Totuşi, şi până acum Allianz Țiriac a avut o politică bazată pe reduceri masive acordate propriilor clienţi care au arătat că au comportament bun în trafic, adică nu au înregistrat daune.

Pe de altă parte, introducerea acestui pachet obligatoriu ar putea să intre în contradicţie cu prevederile IDD, legea privind protecţia consumatoriklor de servicii financiare. Aceste act normativ interzice firmelor să oblige consumatorii să achiziţioneze anumite asigurări sau să condiţioneze în vreun fel achiziţia unui alt tip de asigurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri