Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a anunţat joi că rezultatele analizelor în cazul pacienţilor infectaţi, arată că infecțiile intraspitalicești aveau tulpini diferite.

„Raportul de la Cantacuzino evidenţiază că pacientul care a venit de la Balş are o tulpină proprie care nu se regăseşte la ceilalţi pacienţi.

Se demonstrează că el a fost corect tratat la „Marius Nasta”, nu s-a răspândit bacteria. Pacienta de 40 de ani care a decedat, avea tulpină proprie, nu s-a transmis infecţia către alţi pacienţi, a fost corect tratată.

Pacientul care a fost izolat în triaj şi care a venit pentru o pneumonie de aspiraţie, pe un fond de accident vascular sechelar, în vârstă de 68 de ani, a fost diagnosticat cu acinetobacter tulpină rezidentă, acest pacient are aceeaşi tulpină cu femeia care era terapie intensivă, despre care spuneam că a fost confirmată în urmă cu câteva zile”, a anunţat Beatrice Mahler, citată de Mediafax.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a mai anunţat că altă pacientă, în jur de 80 de ani, a fost depistată cu tulpină proprie, ce nu corespunde cu tulpina identificată la ceilalţi pacieneţi.

Reamintim că trei pacienţi ai Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală au decedat în urma infecţiei cu acinetobacter.

488 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here