Caută
Close this search box.

Dăncilă acuză din nou UE în POLITICO: România nu are voie să facă ce fac alte state. Spre exemplu, „vestele galbene” din Franţa

viorica dăncilă

Viorica Dăncilă a criticat din nou UE şi a acuzat, într-un interviu acordat Politico, guvernele Uniunii Europene că folosesc standarde duble.

Dăncilă a precizat că problema corupţiei este prezentă şi în Europa de Vest şi a arătat că nu a existat o indignare a liderilor UE atunci când au existat ciocniri între forţele de ordine franceze şi „vestele galbene“.

„România nu are voie să facă ce fac alte state”, a spus Dăncilă.

„Am văzut ce s-a întâmplat cu «vestele galbene» în Franţa”, a spus ea, făcând referire la protestele de stradă faţă de politicile preşedintelui francez Emmanuel Macron care au dus la violenţe.

„Nimeni nu a avut nici o reacţie. Este un standard dublu. Nu am văzut pe nimeni să vină în Parlamentul European şi să spună «Ne dorim o rezoluţie privind Franţa»”.

Premierul consideră nedrept faptul că doar România şi Bulgaria sunt vizate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare privind justiţia al Comisiei Europene, potrivit News.ro.

„Acest mecanism, se spune, ar ajuta România şi Bulgaria. Vorbeşte despre corupţie. Dar am văzut acte mari de corupţie în Olanda, în Franţa, Germania. Nimeni nu a cerut introducerea unui astfel de mecanism acolo”, a precizat Dăncilă.

Întrebată fiind dacă va respecta recomandările din noiembrie 2018 ale Comisiei Europene, Dăncilă a precizat că unele dintre ele încalcă Constituţia, însă guvernul este deschis către altele.

Ea s-a descris ca fiind „pro-europeană convinsă” şi a afirmat că va discuta cu liderii europeni în următoarele zile pentru a-i asigura privind starea democraţiei şi a statului de drept în România. Dăncilă se va întâlni cu preşedintele Consiliului UE, Donald Tusk, joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri