Caută
Close this search box.

După Kovesi, ar fi vizat și Augustin Lazăr. Secția pentru anchetarea magistraților extinde cercetarea penală în legătură cu un comunicat al Parchetului General din ianuarie 2017 în care se spunea că a început urmărirea penală după afirmațiile lui Ghiță

Secția pentru anchetarea magistraților a anunțat, prin comunicatul în care precizează acuzațiile împotriva Laurei Codruța Kovesi, că extinde cercetarea penală în legătură cu un comunicat al Parchetului General din ianuarie 2017, care ar fi transmis, nereal, faptul că procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică ar fi dispus începerea urmăririi penale după afirmațiile lui Sebastian Ghiță. Surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că vizat este aici chiar procurorul general, Augustin Lazăr.

„Menționăm că în aceeași cauză, printr-o ordonanță din data de 14 februarie 2019, procurorii SIIJ au dispus extinderea urmăririi penale și începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 Cod penal, și fals în declarații, prev. de art. 326 Cod penal, constând în aceea că, la data de 9 ianuarie 2017, PÎCCJ, prin Biroul de informare și relații publice, ar fi comunicat, în mod nereal, faptul că procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică ar fi dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă într-o cauză penală“, se arată în comunicatul Secției de anchetare a magistraților în care sunt anunțate acuzațiile împotriva lui Kovesi.

În această anchetă vizat ar fi procurorul general, Augustin Lazăr, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro

Procurorul general a făcut următoarea precizare: „În calitate de procuror general, am exercitat atribuțiile de comunicare publică conform dispozițiilor legale în vigoare. Orice insinuări privind încălcări ale legii de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sunt neavenite și urmăresc destabilizarea Ministerului Public”.

În 9 ianuarie 2017, Parchetul general a dat publicității următorul comunicat:

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracțiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informațiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmații făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță. Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menționată prin intermediul înregistrărilor difuzate.

În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în țară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliția Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituție.

Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt și de drept“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri