Caută
Close this search box.

Florin Cîțu, despre bugetul pe 2019: „Toți vor răspunde, personal”

Florin Citu

Senatorul PNL, Florin Cîțu, a declarat că forma bugetului susținută de către PSD, ALDE și UDMR încalcă legea, și că sunt responsabili de distrugerea economiei naționale. Declarațiile liberalului nu s-au oprit doar la faptul că bugetul trebuie să se întoarcă în Parlament. „Vă garantez că toți vor răspunde, personal”, a spus, recent, Florin Cîțu.

„Bugetul încalcă art. 148 alin.(2) din Constituția României: ”(2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare”. România a transpus în legislația națională Tratatului privind stabilitatea, coordonarea și guvernanță în cadrul UE (TSCG) , ratificat de România prin Legea nr.83/2012.

“Deficitul structural să nu depășească 1% din PIB (obiectivul bugetar pe termen mediu – OTM) sau să se înscrie pe o traiectorie de convergență către OTM agreată cu Comisia Europeană”. Regula este stabilită prin prevederile art.3 alin.(1) din TSCG ratificat de România prin Legea nr.83/2012, iar potrivit prevederilor art.3 alin.(2) din același TSCG regula a fost preluată și în legislația națională prin modificarea Legii responsabilității fiscal-bugetare nr.69/2010, astfel încât aceasta se regăsește în prezent la art.7 din Legea nr.69/2010, republicată”, a demonstrat Florin Cîțu, conform newsteam.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri