Caută
Close this search box.

Noaptea Oscarurilor: Cuaron câștigă trei statuete cu „Roma”, dar „Green Book” este cel mai bun film

Alfonso Cuaron a făcut un hat trick în noaptea Oscarilor cu filmul său „Roma”, dar drama pentru drepturile omului „Green Book” a stricat petrecerea cu o victorie pentru cel mai bun film, informează AFP.

Regizorul mexican, de 57 de ani, a câștigat premiul pentru cel mai bun regizor, cinematografie și cel mai bun film străin, încheind o noapte minunată – și oferind gigantului Netflix un alt motiv de mândrie. „Am crescut în vizionarea filmelor în limba străină, învățând atât de mult din ele, fiind inspirat – filme precum «Citizen Kane», «Jaws». Și nu există valuri, există doar oceanul”, a spus Cuaron emoționat. „Cred că cei nominalizați au demonstrat că suntem parte a aceluiași ocean”.

Legendele rock, Queen, alături de cântărețul Adam Lambert, au deschis ceea ce s-a dovedit a fi una dintre cele mai plăcute ceremonii din ultimii ani, cu un mini-amestec de „We Will Rock You” și „We are the Champions”. Rockerii britanici au avut mai multe emoții decât la numeroasele lor concerte, deoarece „Bohemian Rhapsody” a primit mai multe premii și a ajuns cel mai mare câștigător al serii cu patru Oscaruri. Filmul – care urmărește apariția trupei de la momentul în care Freddie Mercury s-a alăturat trupei în 1970 la legendarul spectacol Live Aid 1985 – a luat statuetă pentru cel mai bun actor Rami Malek, precum și editarea sunetului, mixarea sunetului și editarea filmului. „S-ar putea să nu fi fost alegerea evidentă, dar cred că a funcționat”, a chicotit Malek autocritic.

„Nu despre … a câștiga”

„Roma”, oda alb-negru a lui Cuaron dedicată copilăriei și femeilor care l-au crescut, a fost primul care a deschis noaptea. A primit 10 nominalizări, în ciuda faptului că a petrecut puțin timp în cinematografe, în conformitate cu strategia de lansare obișnuită a Netflix.

„Green Book” a depășit controversa pentru o noapte de succes – a început cu trofeul pentru cel mai bun actor pentru Mahershala Ali și un premiu pentru cel mai bun scenariu original. Era de așteptat să piardă în fața filmului „Roma” pentru cel mai bun film, dar a apucat să-și ia onorurile după ce a câștigat același premiu la Producers Guild Awards.

Un alt favorit pentru a 91-a ediție a Premiilor Academiei a fost „The Favorite”, care a avut de asemenea 10 nominalizări, dar s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari învinși ai serii. A plecat acasă cu doar o singură victorie – deși unul dintre cele mai mari șocuri din seara zilei – pentru cea mai bună actriță Olivia Colman. Britanica în vârstă de 45 de ani a învins-o pe Glenn Close, care a fost nominalizată pentru „The Wife”.

Favoritul publicului „A Star is Born”, de asemenea, a venit cu o singură statuetă, pentru piesa „Shallow” a căntăreței Lady Gaga, în timp ce mult-lăudatul „Vice” a lui Dick Cheney a fost recunoscut doar pentru păr și machiaj. „Am muncit din greu mult timp și nu este vorba despre … a câștiga, dar este vorba să nu renunți. Dacă ai un vis, luptă pentru asta”, a spus Gaga, câștigătoare Grammy, cu lacrimi în ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri