Caută
Close this search box.

Papa Francisc pleacă într-o vizită istorică în Emiratele Arabe Unite

Papa Francisc va sosi în Emiratele Arabe Unite duminică, devenind primul pontif care vizitează peninsula arabă, informează BBC.

Papa a fost invitat de către prințul moștenitor din Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed al-Nahyan, să participe la o conferință interconfesională. Călătoria va include, de asemenea, o Liturghie marți, care este așteptată să atragă 120.000 de persoane.

Vizita va fi urmărită cu atenție pentru orice referire la războiul din Yemen. Papa Francisc a condamnat conflictul, în care Emiratele Arabe Unite sunt implicate în cadrul unei coaliții conduse de Arabia Saudită. Anul trecut, pontiful a apelat la comunitatea internațională „pentru a evita înrăutățirea situației umanitare deja tragice” din Yemen.

EAU găzduiește, de asemenea, aproape un milion de romano-catolici, majoritatea din Filipine sau India.

Într-un mesaj video, de joi, Papa a spus: „Sunt fericit pentru această ocazie pe care Domnul mi-a dat-o să scriu, pe pământul tău prețios, o nouă pagină în istoria relațiilor dintre religii. Credința în Dumnezeu unește și nu desparte, ne apropie în ciuda diferențelor, ne distanțează de ostilități și aversiune”. El a adus un omagiu EAU ca fiind „un teren care încearcă să fie un model de coexistență, de fraternitate umană și un loc de întâlnire între diferite civilizații și culturi”. În timp ce se va afla în Abu Dhabi, Papa se va întâlni și cu șeicul Ahmed al-Tayeb, marele imam al moscheii al-Azhar din Cairo, care este cel mai mare centru de învățare pentru musulmanii sunniți.

Corespondentul BBC Arabia, Murad Batal Shishani, care este în Abu Dhabi, declară că Vaticanul speră că vizita Papei ar putea să slăbească restricțiile privind construirea bisericilor din regiune, în special în Arabia Saudită învecinată, unde sunt interzise locurile de cult non-musulmane. Oficialii Vaticanului spun că au nevoie de o prezență mai puternică a Bisericii în Emiratele Arabe Unite pentru a sluji comunității catolice de acolo. „Suntem foarte depășiți, avem nevoie de mai multe biserici, avem nevoie de mai mulți preoți”, a declarat un oficial citat de Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri