Caută
Close this search box.

Pentagonul face un survol de observare deasupra Federaţiei Ruse

Pentagonul

Pentagonul a anunţat că face un zbor de observare deasupra Rusiei pentru a evalua stadiul şi activităţile forţelor armate ruse, în conformitate cu aşa-numitul tratat internaţional ‘Open Sky’ (‘Cer deschis’).

Acest tratat – semnat în 1992 la Helsinki şi intrat în vigoare în 2002 – permite celor 34 de ţări semnatare a acordurilor Conferinţei de Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să-şi survoleze una alteia teritoriile pentru a observa activităţile militare şi măsurile de control al armamentului.

‘Acesta este primul zbor Open Sky pe care SUA îl efectuează deasupra Rusiei din noiembrie 2017, după impasul care a împiedicat zborurile obişnuite pentru pentru toate părţile pe parcursul anului 2018’, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării, locotenent-colonelul Jamie Davis.

‘În octombrie 2018, părţile semnatare ale tratatului au ajuns la un consens cu privire la aprobarea zborurilor alocate părţilor pentru întregul an 2019, iar mai mulţi semnatari, inclusiv Statele Unite, au început să efectueze aceste survoluri’, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri