Caută
Close this search box.

Probleme cu lista pentru europarlamentare a PNL. Decizia se amână două săptămâni. Cuiul lui Pepelea – capul de listă

pnl

PNL amână discutarea listei candidaților la europarlamentare cu două săptămâni, cea mai mare problemă fiind identificarea numelui care să deschidă lista. Lista trebuia luată în discuție la ședința de luni, însă liberalii au fost anunțați că discuția se amână.

”Ca urmare a faptului ca o mare parte din candidati nu pot fi prezenti pentru sustinerea candidaturilor la alegerile europarlamentare, la reuniunile BEx si BPN de luni, din 18 februarie, acest punct nu va figura pe ordinea de zi. Vom reprograma audierea candidatilor la o data pe care o vom comunica in timp util”, se arată în mesajul transmis membrilor biroului politic al PNL vineri seara.

Pentru candidatul care va deschide lista au fost vehiculate până acum mai multe nume: Crin Antonescu, omul de afaceri Dragoș Anastasiu, realizatorul de la Realitatea TV, Rareș Bogdan. Antonescu n-ar fi acceptat de Ludovic Orban, iar Anastasiu și Bogdan nu doresc sa candideze. Bogdan ar fi fost intens curtat de liberali în ultima perioadă.

Pentru a compensa retragerea lu Antonescu de pe listă, ar fi fost inclusă soția acestuia, Adina Vălean, pe un loc eligibil. Pe data de 18 septembrie, când Crin Antonescu și-a anunțat candidatura pentru europarlamentare, fostul lider liberal declara că soția sa, europarlamentarul Adina Vălean, nu va mai candida pentru un nou mandat.

Atacurile lui Antonescu la justiție au contat mult în decizia de a-i retrage candidatura, au explicat surse liberale.

Fostul lider al PNL și co-președinte al USL a declarat , în noiembrie 2018, referitor la posibila ordonanță de amnistie și grațiere dorită de PSD, că ”România nu moare dacă Dragnea va scăpa de un proces”, adăugând că nicio discuție nu e serioasă despre justiție dacă nu vedem că s-au făcut și abuzuri, și exagerări și contaminări nepermise într-o democrație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri